Suklaajäätelö

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 300 g 60 tl20 rl3 dl102 kcal9 g15 g0,3 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 10 g  1 rl0,2 dl34 kcal1 g7 g0,1 g0,4 g
Taloussuklaa, Fazer100 g    515 kcal3,9 g56 g30 g5,3 g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl232 g    304 kcal30 g1,2 g20 g0 g
Tomusokeri 1dl=60g200 g    800 kcal0 g200 g0 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Suola, annos 3g2 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl300 g    1020 kcal6 g9 g105 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1154 g    2815 kcal50 g298 g155 g5,7 g
Ravintosisältö / annos144 g    351 kcal6,3 g37 g19 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    244 kcal4,4 g26 g13 g0,5 g
Tarvittavat ainekset:
3 dl maitoa
2 tl vehnäjauhoa
100 g tummaa suklaata
2 munaa
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
3 dl kuohukermaa

Tee näin:
1. Kaada maito ja vehnäjauhot kattilaan.

Kiehauta koko ajan sekoittaen ja nosta kattila levyltä.

2. Paloittele suklaa ja lisää kuumaan maitoon.

Anna suklaan sulaa.

3. Vatkaa munat, tomusokeri, vanilliinisokeri ja suola kuohkeaksi vaahdoksi.

Varmista, että tomusokeri on liuennut kunnolla.

Kaada kulhoon suklaaseos ja kerma.

4. Kaada jääteköseos pitkänomaiseen vuokaa, peitä vuoka ja pane pakastimeen noin 6 tunniksi.

Ota vuoka pakastimesta 3-4 kertaa jäätymisen aikana ja sekoita voimakkaasti haarukalla.

5. Ota jäätelö pakastimesta huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.