Pippurinen makaronilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)16 g0,3 kpl  0,2 dl4,4 kcal0,2 g0,8 g0 g0,3 g
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 400 g    552 kcal75 g0 g28 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 800 g 160 tl53 rl8 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi (1kuutio)vähäsuol. ja rasvainen22 g    68 kcal1,8 g12 g1,2 g0,1 g
Tuorejuusto, creme-bonjour, mustapippuri-tilli150 g    450 kcal5,4 g6,3 g45 g0 g
Ruispasta, Torino400 g    1400 kcal52 g268 g10 g24 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1918 g    2511 kcal135 g295 g85 g28 g
Ravintosisältö / annos480 g    628 kcal34 g74 g21 g6,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    131 kcal7 g15 g4,4 g1,4 g
1 sipuli
2 porkkanaa
400 g naudan jauhelihaa
8 dl vettä
2 lihaliemikuutiota
150 g kevyt pippurituorejuustoa
400 g täysjyvämakaroneja tai ruispastaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuori ja raasta porkkanat.

Ruskista jauheliha paistinpannulla ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja porkkanaraaste.

Kiehauta vesi ja liemikuutiot kattilassa, sulata joukkoon tuorejuusto.

Kaada makaronit voidellulle uunivuoalle.

Sekoita joukkoon jauheliha, kaada päälle liemi ja sekoita.

Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 45 min ja nauti.