Makaronilaatikko (maidoton)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Rypsiöljy 50 g 10 tl3,6 rl0,6 dl442 kcal0 g0 g50 g0 g
Jauheliha, sika-nauta 400 g    886 kcal70 g0 g68 g0 g
Lihaliemikuutio Kania11 g    25 kcal1,2 g1,3 g1,7 g0 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Makaroni, keitetty, suolaa 940 g  85 rl14 dl908 kcal28 g184 g3 g9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2111 g    2445 kcal115 g191 g134 g11 g
Ravintosisältö / annos352 g    408 kcal19 g32 g22 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    116 kcal5,4 g9 g6,4 g0,5 g
1. Aseta uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Keitä makaronit kypsiksi pussin ohjeen mukaan.

3. Kiehauta lihaliemi eri kattilassa ja nosta jäähtymään.

4. Kuullota sipulia öljyssä pannulla ja lisää jauheliha, ruskista.

Mausta haluamallasi tavalla (esim.

jauhelihamauste 1,5 rkl).

5. Sekoita kananmunat lihaliemen joukkoon.

6. Kaada makaronit, jauheliha-sipuliseos ja lihaliemi uunivuokaan ja sekoita.

Paista uunissa n. 1 h.