Jaahelihakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Porkkana 300 g4,6 kpl   98 kcal1,9 g17 g0,6 g7,7 g
Peruna, vanha, kuorittu 600 g10 kpl   457 kcal11 g93 g1,2 g6 g
Sipuli (kuorittu)90 g1,6 kpl  1 dl24 kcal1,2 g4,3 g0,2 g1,5 g
Lihaliemikuutio Maggi10 g    28 kcal0,9 g0,7 g2,3 g0 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Mustapippuri 3 g 1,5 tl0,4 rl 8,4 kcal0,3 g1,1 g0,1 g0,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1414 g    1313 kcal93 g117 g47 g16 g
Ravintosisältö / annos177 g    164 kcal12 g15 g5,9 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    93 kcal6,5 g8,3 g3,3 g1,1 g
Keitä porkkanoita pienessä määrässä vettä, jossa on mustapippurit.

Lisää perunat, kun porkkanat on vielä puoliraakoja.

Lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Kuullota sipuli pannulla ja lisää se keittoon.

Ruskista jauheliha, lisää lihaliemikuutio.

Lisää liha keittoon kun perunat ei ole ihan kypsiä vielä.

Kiehauta ja lisää mausteeksi maun mukaan yrttisuolaa ja rouhittua mustapippuria.