Vihanneskeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana 130 g2 kpl   43 kcal0,8 g7,2 g0,3 g3,3 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Selleri, annos 50g70 g    10 kcal0,7 g2,1 g0 g0 g
Linssi, vihreä, go green100 g    338 kcal29 g57 g1 g31 g
Tomaattimurska 400 g  27 rl4 dl118 kcal2,2 g21 g0,8 g7,6 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Keräkaali 250g250 g    60 kcal3 g10 g0,5 g5,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1016 g    618 kcal37 g102 g5,3 g48 g
Ravintosisältö / annos169 g    103 kcal6,2 g17 g0,9 g8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    61 kcal3,7 g10 g0,5 g4,7 g
Tuossa pitäisi olla puolikas keräkaalia, mutta on näköjään vaan grammoina...

Pilko vihannekset kattilaan.

Huuhdo linssit ja lisää kattilaan.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja mausta Herbes de provence yrttimausteella.

Lisää vettä niin, että vihannekset peittyvät.

Anna kieua hiljalleen n. tunnin ajan.

(Linssien määrä on tuossa vähän arvio, olen laittanut vähän näppituntumalla ja oho-mitta-asteikolla...).

Maistuu ruisleivän tai näkkileivän kanssa!