Sitruunakääretorttu

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)220 g    306 kcal24 g0,9 g23 g0 g
Sokeri 42 g14 kpl11 tl3,5 rl0,5 dl171 kcal0 g42 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 45 g  4,5 rl0,7 dl154 kcal4,6 g32 g0,5 g1,6 g
Perunajauho 1dl=70g50 g    168 kcal0,1 g41 g0 g0 g
Leivinjauhe 4 g 0,8 tl0,3 rl 7 kcal0,2 g1,5 g0 g0 g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore10 g    2,5 kcal0 g0,9 g0 g0 g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g300 g    480 kcal22 g48 g21 g0 g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g5 g    15 kcal0,1 g2,8 g0 g2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
676 g    1302 kcal51 g169 g44 g3,6 g
Ravintosisältö / annos68 g    131 kcal5,1 g17 g4,5 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    193 kcal7,5 g25 g6,6 g0,5 g
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!