Kipparin peruna-purjososekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Purjosipuli 250 g1,3 kpl   57 kcal4,5 g6 g0,5 g5,3 g
Peruna, punnittu kuorineen 750 g11 kpl   485 kcal12 g99 g1,3 g6,4 g
Timjami 1.5 g 1,5 tl3/4 rl 4,2 kcal0,1 g0,4 g0,1 g0,6 g
Rypsiöljy 14 g 2,7 tl1 rl0,2 dl119 kcal0 g0 g14 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 800 g 160 tl53 rl8 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g250 g    275 kcal5,8 g10 g25 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2076 g    975 kcal23 g117 g43 g13 g
Ravintosisältö / annos346 g    162 kcal3,9 g19 g7,2 g2,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    47 kcal1,1 g5,6 g2,1 g0,6 g
Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.