Kevyt kinkkupiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 130 g  13 rl2 dl446 kcal13 g91 g1,6 g4,6 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 100 g  6,7 rl1 dl167 kcal7,5 g4 g13 g2,6 g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 5 g  1/4 rl 0 kcal0 g0 g0 g0 g
Palvikinkku pirkka180 g    171 kcal31 g0,9 g4,5 g0 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Paprika punainen 150 g0,9 kpl   44 kcal1,4 g6,8 g0,6 g2,9 g
Ananas, omassa liemessään 143 g   1,5 dl74 kcal0,7 g16 g0 g2 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 200 g 40 tl13 rl2 dl85 kcal6,8 g10 g2 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 10 g  1 rl0,2 dl34 kcal1 g7 g0,1 g0,4 g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 1 g  0,1 rl 0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Emmental, punaleima 17%90 g    261 kcal31 g0 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1230 g    1538 kcal113 g139 g54 g14 g
Ravintosisältö / annos154 g    193 kcal14 g17 g6,8 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    125 kcal9 g11 g4,4 g1,1 g
Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.