Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki5.5g4.4kcal0.7g0.1g0.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 5.5g7.3kcal0.1g0.2g0.7g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana23g24kcal1.6g0.8g1.6g0g
Valittu annoskoko11g12kcal0.8g0.4g0.8g0g
Annoskoko puolitettuna6g6kcal0.4g0.2g0.4g0g
Arvot/100g100g108kcal7.1g3.5g7.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803