Punainen linssikeitto

Hienonna sipuli (2 kpl) ja valkosipulinkynnet (2 kpl).

Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi.

Kuullota sipulit ja paprika öljyssä (2 rkl) Lisää joukkoon vesi (1 l), liemikuutiot (2 kpl) ja huuhdotut linssit (3 dl) Keitä noin 20 min., kunnes linssit ovat kypsiä.

Lisää tomaattimurska (1 tlk) ja mausteet.

Soseuta vähän, kuumenna ja tarkista maku.

Vinkki! Lisää pari nokaretta sulatejuustoa.

Makean chilikastikkeen voit korvata chilijauheella.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Megi70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green14g46kcal3.4g6.9g0.1g1.7g
Sipuli 6.2g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Paprika vihreä 10g2kcal0.1g0.2g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 23g6.6kcal0.1g1.2g0g0.4g
Soijakastike 1g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Chilikastike makea (Rainbow), annos 20g2.3g4.3kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana229g154kcal7.6g19.6g3.6g4.8g
Valittu annoskoko114g77kcal3.8g9.8g1.8g2.4g
Annoskoko puolitettuna57g39kcal1.9g4.9g0.9g1.2g
Arvot/100g100g68kcal3.3g8.6g1.6g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=363614