Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt248g114kcal7.9g11.9g3.7g0g
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Vehnäjauho, sunnuntai595g2081kcal71.4g422.2g12.5g17.8g
Keltuainen, 20g, annos 20g40g25kcal1.4g0.1g9.9g0g
Kananmuna kuoreton 60g85kcal7.4g0.2g6.1g0g
Voi 99g719kcal1.2g0.4g80.6g0g
Sokeri 169g684kcal0g168.3g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5g15kcal0.5g3g0.3g1.4g
Rusinat (Rainbow) 1 pss99g317kcal3g70.4g0.7g9.6g
Sekahedelmä, kuivattu 99g221kcal3.4g43.5g0.8g8.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2880g8560kcal199g1440.6g229.4g77.4g
Valittu annoskoko1440g4280kcal99.5g720.3g114.7g38.7g
Annoskoko puolitettuna720g2140kcal49.8g360.2g57.4g19.4g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=116984