Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 82g32kcal0.8g5.7g0.2g2.1g
Valkosipuli 2.3g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Sipuli 18g5.5kcal0.2g0.9g0g0.3g
Kasvisliemikuutio 33g100kcal3.1g4.4g7.7g0.5g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Basilika, tuore2.5g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g16g41kcal2.6g0.3g3.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.6kcal0.2g1.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g377kcal14.4g26.2g22.4g6.2g
Valittu annoskoko156g188kcal7.2g13.1g11.2g3.1g
Annoskoko puolitettuna78g94kcal3.6g6.6g5.6g1.6g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.4g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484