Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g77g46kcal1.1g10g0.1g0.7g
Voi 12g83kcal0.1g0g9.3g0g
Sipuli (kuorittu)7.7g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen31g10kcal1g1.5g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 12g38kcal0.2g0.3g4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g51kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 3.1g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g468kcal8.4g46.4g27.2g2.8g
Valittu annoskoko156g234kcal4.2g23.2g13.6g1.4g
Annoskoko puolitettuna78g117kcal2.1g11.6g6.8g0.7g
Arvot/100g100g150kcal2.7g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254258