Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 28g9kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Parsakaali, keitetty, suolaa 14g4.9kcal0.7g0.3g0g0.4g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 21g5.1kcal0.4g0.5g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)11g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 14g3.1kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g14g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl28g24kcal0.4g1.3g2g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g11g30kcal2g0g2.3g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]14g47kcal3.8g0g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g258kcal15.6g10.2g16g4.2g
Valittu annoskoko156g129kcal7.8g5.1g8g2.1g
Annoskoko puolitettuna78g65kcal3.9g2.6g4g1.1g
Arvot/100g100g83kcal5g3.3g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758