Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen24g8kcal0.8g1.2g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.1g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g15g51kcal0.2g12.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.1g3.4kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g15g45kcal2.5g7.8g0.4g1.9g
Vehnäjauho, sunnuntai19g66kcal2.3g13.4g0.4g0.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g29g90kcal4.9g15.6g0.8g3.8g
Voi, normaalisuolainen (Valio)7.2g52kcal0.1g0.1g5.8g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g24g15kcal2.4g1g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen10g3.2kcal0.3g0.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu6.6g8.3kcal0.7g0g0.6g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl4.8g28kcal1g0.3g2.4g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g741kcal30.6g108g21.2g14.4g
Valittu annoskoko156g371kcal15.3g54g10.6g7.2g
Annoskoko puolitettuna78g185kcal7.7g27g5.3g3.6g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=460183