Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 14g5.6kcal0.1g0.6g0.1g0.5g
Voi 18g128kcal0.2g0.1g14.4g0g
Suklaa tumma 54g281kcal2.1g28.9g16.8g2.9g
Vehnäjauho puolikarkea 10g33kcal1g6.7g0.1g0.3g
Sokeri 20g83kcal0g20.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 41g58kcal5.1g0.1g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g1176kcal17g113.6g71.2g7.4g
Valittu annoskoko156g588kcal8.5g56.8g35.6g3.7g
Annoskoko puolitettuna78g294kcal4.3g28.4g17.8g1.9g
Arvot/100g100g376kcal5.4g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=69353