Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen4g29kcal0g0g3.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai4g14kcal0.5g2.9g0.1g0.1g
Luumu kivetön, kuivattu 4g8.2kcal0.2g1.5g0g0.3g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g3.3g4.8kcal0.4g0g0.3g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g145kcal2.2g16.8g7.2g0.8g
Valittu annoskoko19g73kcal1.1g8.4g3.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna10g36kcal0.6g4.2g1.8g0.2g
Arvot/100g100g374kcal5.7g43.3g18.6g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258278