Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 1.7g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Voi 2.2g16kcal0g0g1.8g0g
Suklaa tumma 6.8g35kcal0.3g3.6g2.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 1.2g4.1kcal0.1g0.8g0g0g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 5.1g7.3kcal0.6g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g147kcal2g14g8.8g1g
Valittu annoskoko20g74kcal1g7g4.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna10g37kcal0.5g3.5g2.2g0.3g
Arvot/100g100g377kcal5.1g35.9g22.6g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=69353