Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 39g30kcal0.7g6g0.1g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 141g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 13g4.3kcal0.1g0.7g0g0.3g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.2g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Hirvenjauheliha oma saalis30g33kcal6.5g0g0.9g0g
Emmental juustoraaste, lidl7g26kcal2g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana470g189kcal18.6g14g6g1.6g
Valittu annoskoko235g95kcal9.3g7g3g0.8g
Annoskoko puolitettuna118g47kcal4.7g3.5g1.5g0.4g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312