Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g153g92kcal2.3g19.9g0.2g1.4g
Voi 23g167kcal0.3g0.1g18.7g0g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen61g20kcal2g3g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 23g76kcal0.5g0.7g8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3g20.9g0.4g1g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 6.1g6.6kcal0.5g1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g936kcal17.6g92.6g54.6g5.6g
Valittu annoskoko313g468kcal8.8g46.3g27.3g2.8g
Annoskoko puolitettuna156g234kcal4.4g23.2g13.7g1.4g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254258