Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g134g174kcal1.3g1.3g1.3g1.3g
Vehnäjauho puolikarkea 8.7g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)24g6.5kcal0.3g1.2g0g0.4g
Vesi134g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g8g31kcal0.1g7.4g0g0g
Oliiviöljy 4g36kcal0g0g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g553kcal5.2g32g10.8g4g
Valittu annoskoko312g276kcal2.6g16g5.4g2g
Annoskoko puolitettuna156g138kcal1.3g8g2.7g1g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026