Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g104g21kcal0.6g3.9g0.3g1.5g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Valkosipuli 8.3g9kcal0.7g1.4g0g0.2g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g8.3g2.1kcal0g0.7g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 166g329kcal4.4g1.3g32.2g11.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g735kcal12g17g65g26.4g
Valittu annoskoko313g367kcal6g8.5g32.5g13.2g
Annoskoko puolitettuna156g184kcal3g4.3g16.3g6.6g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081