Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen48g16kcal1.6g2.4g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.1g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g29g101kcal0.5g25.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.2g6.8kcal0.2g1.3g0.2g0.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g29g90kcal4.9g15.6g0.8g3.8g
Vehnäjauho, sunnuntai38g132kcal4.5g26.7g0.8g1.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g58g180kcal9.8g31.3g1.7g7.5g
Voi, normaalisuolainen (Valio)15g104kcal0.1g0.1g11.6g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g48g29kcal4.8g2.1g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen19g6.4kcal0.6g0.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu13g17kcal1.4g0g1.2g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1g3.9kcal0g1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl10g56kcal2g0.5g4.9g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1483kcal60.8g215.4g42.6g28.2g
Valittu annoskoko313g741kcal30.4g107.7g21.3g14.1g
Annoskoko puolitettuna156g371kcal15.2g53.9g10.7g7.1g
Arvot/100g100g237kcal9.7g34.4g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=460183