Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 329g470kcal41.1g1g33.7g0g
Sokeri 509g2065kcal0g508.2g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 698g126kcal3.9g17.5g2.8g4.9g
Rypsiöljy 359g3175kcal0g0g359.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 778g2670kcal79.3g544.6g9.3g27.2g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.5g0g0.1g
Ruokasooda 20g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl259g1660kcal36.3g8.8g163.4g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g12g44kcal0.4g9.5g0.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Rusina 120g350kcal3.4g71.9g0.6g11.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6240g21315kcal330.8g2369.6g1138.6g87.6g
Valittu annoskoko3120g10657kcal165.4g1184.8g569.3g43.8g
Annoskoko puolitettuna1560g5329kcal82.7g592.4g284.7g21.9g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431980