Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 20g9kcal0.1g1.7g0g0.4g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g0.8g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Valkoviini kuiva 2g1.4kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl16g55kcal0.3g0.5g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g137kcal1g5.6g11.2g0.8g
Valittu annoskoko39g68kcal0.5g2.8g5.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna20g34kcal0.3g1.4g2.8g0.2g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.2g14.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248038