Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen8.1g58kcal0.1g0.1g6.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai8.1g28kcal1g5.7g0.2g0.2g
Luumu kivetön, kuivattu 8.1g16kcal0.3g3g0.1g0.7g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g6.6g10kcal0.8g0g0.7g0g
Sokeri 8.1g33kcal0g8g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g290kcal4.4g33.8g14.8g1.8g
Valittu annoskoko39g145kcal2.2g16.9g7.4g0.9g
Annoskoko puolitettuna20g73kcal1.1g8.5g3.7g0.5g
Arvot/100g100g370kcal5.6g43.1g18.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258278