Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 7.1g2.4kcal0g0.4g0g0.2g
Parsakaali, keitetty, suolaa 3.6g1.2kcal0.2g0.1g0g0.1g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 5.3g1.3kcal0.1g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 3.6g0.8kcal0g0.1g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g3.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl7.1g6kcal0.1g0.3g0.5g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g2.7g7.5kcal0.5g0g0.6g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]3.6g12kcal1g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana79g65kcal3.8g2.4g4g0.8g
Valittu annoskoko39g32kcal1.9g1.2g2g0.4g
Annoskoko puolitettuna20g16kcal1g0.6g1g0.2g
Arvot/100g100g82kcal4.8g3.1g5.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758