Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 4.1g5.9kcal0.5g0g0.4g0g
Sokeri 6.4g26kcal0g6.4g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 8.7g1.6kcal0g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g33kcal1g6.8g0.1g0.3g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruokasooda 0.2g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl3.2g21kcal0.5g0.1g2g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Rusina 1.5g4.4kcal0g0.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g267kcal4g29.6g14g1g
Valittu annoskoko39g134kcal2g14.8g7g0.5g
Annoskoko puolitettuna19g67kcal1g7.4g3.5g0.3g
Arvot/100g100g344kcal5.2g38.1g18g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431980