Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.2g0.1g0.3g
Sokeri 6.1g25kcal0g6.1g0g0g
Voi 3.6g26kcal0g0g2.9g0g
Kananmuna 50g(kpl)4.3g5.4kcal0.5g0g0.4g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g10g9kcal0.2g1.3g0.3g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Mustikka metsä- 6.9g3kcal0g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g193kcal3g26.6g7.4g1g
Valittu annoskoko39g96kcal1.5g13.3g3.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna20g48kcal0.8g6.7g1.9g0.3g
Arvot/100g100g247kcal3.8g34.1g9.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432308