Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 3.4g1.4kcal0g0.1g0g0.1g
Voi 4.4g32kcal0.1g0g3.6g0g
Suklaa tumma 14g70kcal0.5g7.2g4.2g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 2.4g8.2kcal0.2g1.7g0g0.1g
Sokeri 5.1g21kcal0g5.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g294kcal4.2g28.2g17.6g1.8g
Valittu annoskoko39g147kcal2.1g14.1g8.8g0.9g
Annoskoko puolitettuna20g74kcal1.1g7.1g4.4g0.5g
Arvot/100g100g376kcal5.4g36.1g22.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=69353