Ruisleipä omatekoinen

JUURI:
-3-4 ruisleipä- tai hapankorppupalaa
(jatkossa 1 dl pakastettua taikinaa)
-1 l haaleaa vettä
-1 l ruisjauhoja
TAIKINA:
-1,5 dl haaleaa vettä
-50 g hiivaa
-1 dl pellavarouhetta
-1,5 dl soijarouhetta
-2 rkl suolaa
-1 rkl sokeria
-1,2 l ruisjauhoja
JUUREN VALMISTUS:
-Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois
-Murenna palat hienoksi kulhoon
-Lisää vesi ja jauhot vatkaten
-Anna juuren seistä vähintään 1 vrk
liinan alla
-Juuri kuplii ja tuoksuu happamelta
TAIKINAN VALMISTUS:
-Lisää veteen hiiva, suola, sokeri ja
pellava- sekä soijarouheet
(pellava- ja soijarouheen voi jättää
pois)
-Anna turvota n. 15 min
-Alusta taikinaan ruisjauhot
(Taikinasta melko tiivistä)
-Ota taikinasta pala pakasteeseen
-Kohota taikinaa 3-6 tuntiin
LEIPOMINEN:
-Leivo 3-4 limppua
-Kohota leivät liinan alla
-Paista aluksi 15 min 240 asteessa
-Jatka 45 min 180 asteessa
Kypsä leipä kuulostaa ontolta
JÄÄHDYTYS:
-Kääri leivät pyyhkeisiin ja laita
muovipussiin pehmenemään 1-3 h

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2797 grammaa

Mlt65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g2.5g7.7kcal0.2g1.6g0.1g0.4g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g0.1g0.5kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma/vaalea, Soyappetit0.1g0.3kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri0g0.1kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g17kcal0.6g3.2g0.2g0.8g
Valittu annoskoko5g9kcal0.3g1.6g0.1g0.4g
Annoskoko puolitettuna3g4kcal0.2g0.8g0.1g0.2g
Arvot/100g100g161kcal5.6g29.6g1.9g7.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=125369