Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa640g3872kcal55g121.6g348.8g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g800g4600kcal51.2g280g364g74.4g
Voi 1600g11607kcal19g6.4g1300.8g0g
Kananmuna kuoreton 2200g3138kcal275g6.6g225.5g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g160g960kcal33.6g10.6g86.4g0g
Hermesetas -neste80g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10960g48354kcal867.6g850.4g4651g148.8g
Valittu annoskoko5480g24177kcal433.8g425.2g2325.5g74.4g
Annoskoko puolitettuna2740g12089kcal216.9g212.6g1162.8g37.2g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299787