Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt991g456kcal31.7g47.6g14.9g0g
Hiiva 99g74kcal13g1.1g0.4g6.8g
Vehnäjauho, sunnuntai2379g8325kcal285.4g1688.8g49.9g71.4g
Keltuainen, 20g, annos 20g159g102kcal5.5g0.3g39.6g0g
Kananmuna kuoreton 238g339kcal29.7g0.7g24.4g0g
Voi 396g2876kcal4.7g1.6g322.3g0g
Sokeri 674g2735kcal0g673.2g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g20g62kcal2.2g11.9g1.4g5.5g
Rusinat (Rainbow) 1 pss396g1269kcal11.9g281.5g2.8g38.5g
Sekahedelmä, kuivattu 396g884kcal13.8g173.9g3.2g32.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11520g34240kcal795.8g5761.2g917.8g309.6g
Valittu annoskoko5760g17120kcal397.9g2880.6g458.9g154.8g
Annoskoko puolitettuna2880g8560kcal199g1440.3g229.5g77.4g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=116984