Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g1464g10837kcal0g0g1200.8g0g
Sokeri 1953g7925kcal0g1950.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 537g766kcal67.1g1.6g55g0g
Kaurahiutale 1172g4384kcal169.9g667.8g85.5g117.2g
Leivinjauhe 49g86kcal2.5g18.5g0g0.2g
Puolukka 586g227kcal2.6g39.8g2.9g15.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11520g48450kcal484.2g5356.6g2688.4g265.2g
Valittu annoskoko5760g24225kcal242.1g2678.3g1344.2g132.6g
Annoskoko puolitettuna2880g12113kcal121.1g1339.2g672.1g66.3g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380536