Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Hiiva 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)1.2g3.9kcal0.3g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.7kcal0.3g1.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g29kcal1.4g3.8g1g0.2g
Valittu annoskoko6g15kcal0.7g1.9g0.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.4g1g0.3g0.1g
Arvot/100g100g241kcal11.5g31.1g8.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570