Hernekeitto ala hyasintti0

Paista liha ensin uunissa 150C 3 tuntia (lapapaisti ja kylki n. 3,2kg).

Poista lihan jäähdyttyä ylimääräiset rasvat.

Laita herneet seisomaan veteen edellisiltana.

Irroita luut lihasta ja laita ne kiehumaan tilkkaseen vettä niin, että luut miltein peittyvät.

Kiehuta n. tunti, poista luut liemestä.

Lisää herneseos ja sipuli, pippuri, suola (määrä riippuu siitä, onko liha jo valmiiksi suolattu).

keitä noin tunti.

Lisää lihat keitä n. tunti.

Lisää sinappi, keitä noin 5 minuuttia.

Voit jättää keiton hautumaan kannen alle, maku vain parantuu ja vatsa sietää sitä huomattavasti paremmin.

Keitosta saat miltein rasvattoman, mikäli poistat lihojen rasvat tosi tarkasti.

Rasvat saa parhaiten poistettua liemestä, kun otat lihan ensin pois ja sitten jäähdytät liemen.

Kaikki rasva tulee pinnalle nesteen jäähdyttyä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Hyasintti0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 11g33kcal2g5.3g0.1g1.2g
Sipuli 2.9g0.9kcal0g0.1g0g0g
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Sinappi 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Lihakastike, ruskea kastike, sianlapa, ei rasvaa 10g12kcal1g0.2g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana135g92kcal6g11.2g1.8g2.4g
Valittu annoskoko67g46kcal3g5.6g0.9g1.2g
Annoskoko puolitettuna34g23kcal1.5g2.8g0.5g0.6g
Arvot/100g100g68kcal4.5g8.3g1.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=217662