Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3222g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 193g144kcal25.4g2.1g0.8g13.3g
Suola, annos 3g32g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 210g677kcal60.7g14.7g41.9g64.1g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl1160g3944kcal162.4g742.4g36g63.8g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g2095g7540kcal272.3g1466.2g44g77.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13824g24611kcal1041.6g4450.8g245.4g437.4g
Valittu annoskoko6912g12306kcal520.8g2225.4g122.7g218.7g
Annoskoko puolitettuna3456g6153kcal260.4g1112.7g61.4g109.4g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116