Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen16g116kcal0.2g0.2g12.9g0g
Vehnäjauho, sunnuntai16g56kcal1.9g11.4g0.3g0.5g
Luumu kivetön, kuivattu 16g33kcal0.7g6.1g0.1g1.4g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g13g19kcal1.7g0g1.4g0g
Sokeri 16g65kcal0g16.1g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g581kcal9g68g29.4g3.8g
Valittu annoskoko78g290kcal4.5g34g14.7g1.9g
Annoskoko puolitettuna39g145kcal2.3g17g7.4g1g
Arvot/100g100g372kcal5.8g43.5g18.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258278