Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali45g10kcal0.5g1.5g0.1g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.4g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Puuroriisi2.2g7.6kcal0.1g1.6g0g0g
Sipuli (kuorittu)7.9g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 18g41kcal3.4g0g3.1g0g
Siirappi 1.8g5.4kcal0g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana157g133kcal8.2g10g6.4g2.2g
Valittu annoskoko78g66kcal4.1g5g3.2g1.1g
Annoskoko puolitettuna39g33kcal2.1g2.5g1.6g0.6g
Arvot/100g100g85kcal5.2g6.4g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318