Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 6.8g2.8kcal0.1g0.3g0.1g0.3g
Voi 8.8g64kcal0.1g0g7.2g0g
Suklaa tumma 27g140kcal1.1g14.5g8.4g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 4.8g16kcal0.5g3.3g0.1g0.2g
Sokeri 10g41kcal0g10.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 20g29kcal2.5g0.1g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g588kcal8.6g56.8g35.8g3.8g
Valittu annoskoko78g294kcal4.3g28.4g17.9g1.9g
Annoskoko puolitettuna39g147kcal2.2g14.2g9g1g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=69353