Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha4.4g7.3kcal0.8g0g0.4g0g
Sipuli (kuorittu)1.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Minttu, tuore (-), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Punaviini 1.8g1.2kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.5g0.8kcal0.1g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.5g4.3kcal0g0g0.5g0g
Korppujauho 0.6g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g33kcal2g1.2g2g0g
Valittu annoskoko10g16kcal1g0.6g1g0g
Annoskoko puolitettuna5g8kcal0.5g0.3g0.5g0g
Arvot/100g100g171kcal10.4g6.3g10.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489