Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen2g15kcal0g0g1.6g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2g7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Luumu kivetön, kuivattu 2g4.1kcal0.1g0.8g0g0.2g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g1.7g2.4kcal0.2g0g0.2g0g
Sokeri 2g8.2kcal0g2g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g73kcal1g8.4g3.6g0.6g
Valittu annoskoko10g36kcal0.5g4.2g1.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna5g18kcal0.3g2.1g0.9g0.2g
Arvot/100g100g370kcal5.1g42.9g18.4g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258278