Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 233g1652kcal1.7g0.9g186.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2791g921kcal92.1g136.8g0g0g
Hiiva 233g173kcal30.5g2.6g0.9g16.1g
Suola, annos 3g47g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki931g521kcal79.1g46.5g1.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4838g16602kcal493g3386.9g58.1g169.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18144g39739kcal1392.8g7147.4g494g370.8g
Valittu annoskoko9072g19869kcal696.4g3573.7g247g185.4g
Annoskoko puolitettuna4536g9935kcal348.2g1786.9g123.5g92.7g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567