Tomaattinen peruspastakastike

Kuumenna öljy kattilassa, lisää silputut sipulit ja kuullota ne. Lisää paseerattu tomaatti/tomaattimurska sekä laakerinlehti.

Lisää myös kypsennetty kalkkunan filee paloiteltuna.

Keitä n.20 min hiljaisella tulella välillä sekoittaen.

Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi mausteet mm. mustapippuri, sokeri ja suola sekä mahd.

kuivatut yrtit.

Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta kun kastike on lähes kypsää.

Tarjoile täysjyväpastan kanssa!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Kertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli, tuore, silputtu20g21kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl20g180kcal0g0g20g0g
Kalkkunan filee, ohut leike, Atria, maustamaton, 1 kpl=112.5g300g324kcal72g2.9g4.5g0g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Basilika, tuore60g24kcal1.9g3g0.5g2.3g
Tomaatti paseerattu(Pomi)800g184kcal10.4g32g1.6g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2640g1530kcal175g94g53.8g20.6g
Valittu annoskoko1320g765kcal87.5g47g26.9g10.3g
Annoskoko puolitettuna660g383kcal43.8g23.5g13.5g5.2g
Arvot/100g100g58kcal6.6g3.6g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=10232