Tomaattinen peruspastakastike

Kuumenna öljy kattilassa, lisää silputut sipulit ja kuullota ne. Lisää paseerattu tomaatti/tomaattimurska sekä laakerinlehti.

Lisää myös kypsennetty kalkkunan filee paloiteltuna.

Keitä n.20 min hiljaisella tulella välillä sekoittaen.

Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi mausteet mm. mustapippuri, sokeri ja suola sekä mahd.

kuivatut yrtit.

Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta kun kastike on lähes kypsää.

Tarjoile täysjyväpastan kanssa!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Kertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli, tuore, silputtu25g26kcal2g4.1g0.1g0.5g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl25g225kcal0g0g25g0g
Kalkkunan filee, ohut leike, Atria, maustamaton, 1 kpl=112.5g375g405kcal90g3.6g5.6g0g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Basilika, tuore75g30kcal2.3g3.7g0.6g2.9g
Tomaatti paseerattu(Pomi)1000g230kcal13g40g2g7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3300g1913kcal218.6g117.2g67.2g26g
Valittu annoskoko1650g957kcal109.3g58.6g33.6g13g
Annoskoko puolitettuna825g478kcal54.7g29.3g16.8g6.5g
Arvot/100g100g58kcal6.6g3.6g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=10232