Tomaattinen peruspastakastike

Kuumenna öljy kattilassa, lisää silputut sipulit ja kuullota ne. Lisää paseerattu tomaatti/tomaattimurska sekä laakerinlehti.

Lisää myös kypsennetty kalkkunan filee paloiteltuna.

Keitä n.20 min hiljaisella tulella välillä sekoittaen.

Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi mausteet mm. mustapippuri, sokeri ja suola sekä mahd.

kuivatut yrtit.

Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta kun kastike on lähes kypsää.

Tarjoile täysjyväpastan kanssa!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Kertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli, tuore, silputtu30g31kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl30g270kcal0g0g30g0g
Kalkkunan filee, ohut leike, Atria, maustamaton, 1 kpl=112.5g450g486kcal108g4.4g6.7g0g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Basilika, tuore90g36kcal2.8g4.5g0.7g3.5g
Tomaatti paseerattu(Pomi)1200g276kcal15.6g48g2.4g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3960g2296kcal262.2g140.8g80.8g31.2g
Valittu annoskoko1980g1148kcal131.1g70.4g40.4g15.6g
Annoskoko puolitettuna990g574kcal65.6g35.2g20.2g7.8g
Arvot/100g100g58kcal6.6g3.6g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=10232