Tomaattinen peruspastakastike

Kuumenna öljy kattilassa, lisää silputut sipulit ja kuullota ne. Lisää paseerattu tomaatti/tomaattimurska sekä laakerinlehti.

Lisää myös kypsennetty kalkkunan filee paloiteltuna.

Keitä n.20 min hiljaisella tulella välillä sekoittaen.

Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi mausteet mm. mustapippuri, sokeri ja suola sekä mahd.

kuivatut yrtit.

Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta kun kastike on lähes kypsää.

Tarjoile täysjyväpastan kanssa!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Kertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli, tuore, silputtu40g42kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl40g360kcal0g0g40g0g
Kalkkunan filee, ohut leike, Atria, maustamaton, 1 kpl=112.5g600g648kcal144g5.8g9g0g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Basilika, tuore120g48kcal3.7g6g1g4.7g
Tomaatti paseerattu(Pomi)1600g368kcal20.8g64g3.2g11.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5280g3061kcal349.6g187.6g107.8g41.6g
Valittu annoskoko2640g1530kcal174.8g93.8g53.9g20.8g
Annoskoko puolitettuna1320g765kcal87.4g46.9g27g10.4g
Arvot/100g100g58kcal6.6g3.6g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=10232