Tomaattinen peruspastakastike

Kuumenna öljy kattilassa, lisää silputut sipulit ja kuullota ne. Lisää paseerattu tomaatti/tomaattimurska sekä laakerinlehti.

Lisää myös kypsennetty kalkkunan filee paloiteltuna.

Keitä n.20 min hiljaisella tulella välillä sekoittaen.

Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi mausteet mm. mustapippuri, sokeri ja suola sekä mahd.

kuivatut yrtit.

Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta kun kastike on lähes kypsää.

Tarjoile täysjyväpastan kanssa!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Kertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli, tuore, silputtu45g47kcal3.6g7.3g0.3g0.9g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl45g405kcal0g0g45g0g
Kalkkunan filee, ohut leike, Atria, maustamaton, 1 kpl=112.5g675g729kcal162g6.5g10.1g0g
Sipuli (kuorittu)270g73kcal3.5g13g0.5g4.6g
Basilika, tuore135g54kcal4.2g6.7g1.1g5.3g
Tomaatti paseerattu(Pomi)1800g414kcal23.4g72g3.6g12.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5940g3443kcal393.4g211g121.2g46.8g
Valittu annoskoko2970g1722kcal196.7g105.5g60.6g23.4g
Annoskoko puolitettuna1485g861kcal98.4g52.8g30.3g11.7g
Arvot/100g100g58kcal6.6g3.6g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=10232