Tomaattinen peruspastakastike

Kuumenna öljy kattilassa, lisää silputut sipulit ja kuullota ne. Lisää paseerattu tomaatti/tomaattimurska sekä laakerinlehti.

Lisää myös kypsennetty kalkkunan filee paloiteltuna.

Keitä n.20 min hiljaisella tulella välillä sekoittaen.

Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi mausteet mm. mustapippuri, sokeri ja suola sekä mahd.

kuivatut yrtit.

Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta kun kastike on lähes kypsää.

Tarjoile täysjyväpastan kanssa!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Kertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli, tuore, silputtu50g52kcal3.9g8.1g0.3g1g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl50g450kcal0g0g50g0g
Kalkkunan filee, ohut leike, Atria, maustamaton, 1 kpl=112.5g750g810kcal180g7.3g11.2g0g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Basilika, tuore150g60kcal4.6g7.5g1.2g5.8g
Tomaatti paseerattu(Pomi)2000g460kcal26g80g4g14g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6600g3826kcal436.8g234.6g134.6g51.8g
Valittu annoskoko3300g1913kcal218.4g117.3g67.3g25.9g
Annoskoko puolitettuna1650g957kcal109.2g58.7g33.7g13g
Arvot/100g100g58kcal6.6g3.6g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=10232