Tomaattinen peruspastakastike

Kuumenna öljy kattilassa, lisää silputut sipulit ja kuullota ne. Lisää paseerattu tomaatti/tomaattimurska sekä laakerinlehti.

Lisää myös kypsennetty kalkkunan filee paloiteltuna.

Keitä n.20 min hiljaisella tulella välillä sekoittaen.

Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi mausteet mm. mustapippuri, sokeri ja suola sekä mahd.

kuivatut yrtit.

Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta kun kastike on lähes kypsää.

Tarjoile täysjyväpastan kanssa!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Kertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli, tuore, silputtu10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl10g90kcal0g0g10g0g
Kalkkunan filee, ohut leike, Atria, maustamaton, 1 kpl=112.5g150g162kcal36g1.5g2.2g0g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Basilika, tuore30g12kcal0.9g1.5g0.2g1.2g
Tomaatti paseerattu(Pomi)400g92kcal5.2g16g0.8g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1320g765kcal87.4g47g26.8g10.4g
Valittu annoskoko660g383kcal43.7g23.5g13.4g5.2g
Annoskoko puolitettuna330g191kcal21.9g11.8g6.7g2.6g
Arvot/100g100g58kcal6.6g3.6g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=10232